Beskrivning: Vi har reducerat antal platser ombord för att du ska få en tryggare resa. Vi kan inte garantera plats ombord och det går inte att förboka biljett. Ibland kan du behöva vänta en stund i kö på nästa båttur. Se www.skargardstrafiken.com för aktuella turlistor. Tack för ditt tålamod och glad sommar!

Google Translate:

Beskrivning: Vi har reducerat antal platser ombord för att du ska få en tryggare resa. Vi kan inte garantera plats ombord och det går inte att förboka biljett. Ibland kan du behöva vänta en stund i kö på nästa båttur. Se www.skargardstrafiken.com för aktuella turlistor. Tack för ditt tålamod och glad sommar!

Avfallshämtning för privata hushåll

Här tecknar du abonnemang för hämtning av brännbart och matavfall. Återvinning lämnar du på närmaste återvinningsstation. Grovavfall slänger du på våra bemannade återvinningscentraler.

Hushållsavfall

Vad ska vi hämta och när?

Välj abonnemang för både brännbart och matavfall eller endast brännbart om du hemkomposterar. Du väljer samtidigt storlek på kärl och hur ofta vi ska tömma. Vi hämtar avfallet året runt eller enbart på sommaren om du har fritidshus.

Sortering

Vad är deponi?

Deponi kallas det avfall som inte är brännbart och som inte går att återvinna. Detta lämnar du på någon av våra återvinningscentraler.

Frågor och svar

  Deponi kallas det avfall som inte är brännbart. Till exempel keramik, rakblad eller dricksglas. Detta lämnar du på någon av våra återvinningscentraler. Vi kan även hämta deponi vid din villa var åttonde vecka. Lägg då deponin i en säck vid dina sopkärl.

  Läs vår hjälpartikel om deponi

  På din faktura kan du se om du har hämtning jämn eller udda vecka (om du har hämtning varannan vecka) samt vilken veckodag vi tömmer. Om du har hämtning var fjärde vecka kan du på fakturan se vilken startvecka du har samt vilken veckodag vi tömmer.

  Här hittar du vilka veckor vi tömmer när du har hämtning var fjärde vecka

  Du kan beställa extrahämtning av ditt avfall genom att kontakta vår Kundservice, antingen via våra chatt eller ett mail till info@affarsverken.se

  Hämtning av extra säck (med matavfall eller brännbart avfall) vid ordinarie tömning/hämtning 70 kr

  Extra tömning/hämtning av kärl/säck (inom 5 arbetsdagar) 215 kr

  Akut tömning av kärl inom arbetsdagar (inom 24 h) 765 kr

  Du ansöker om hemkomopostering hos Karlskrona Kommun. Ansökan om hemkompostering (Karlskrona Kommuns webbsida)

  Mer information om hemkompostering finns här.

  Du kan få en påminnelse via SMS dagen innan du har avfallshämtning.

  Läs mer här för att registrera dig

  För dig som har abonnemang "sorterat" ingår påsar för det komposterbara matavfallet i abonnemanget.

  Du hämtar påsar kostnadsfritt i Affärsverken reception på Norra Smedjegatan 53 i Karlskrona och på våra bemannade återvinningscentraler.

  Öppettider och karta till återvinningscentralerna

  När du flyttar in i en villa i Karlskrona kommun ska du teckna ett abonnemang för sophämtning. Du kan välja mellan tre olika alternativ.

  Om du inte gör något eget val fortsätter det befintliga valet för fastigheten att gälla. Kontakta vår kundservice för att se vilket abonnemang som är det befintliga. Befintligt abonnemang om hemkompostering flyttas aldrig över till ny fastighetsägare.

  Om du vill ha hemkompostering anmäler du det på separat blankett. Här finns mer information om hemkompostering.

  Här kan du teckna abonnemang om du har byggt en ny fastighet eller köpt en fastighet där det idag inte finns renhållning.

  Om det har fallit bort eller tillkommit fastighetsägare på en fastighet med ett befintligt renhållningsabonnemang, eller om du har bytt namn, använder du Förändrad familjesituation.

  Vid en flytt är det mycket att tänka på. Förutom allt annat, ska du anmäla att ett ägarbytet sker.
  Som ny ägare fyller du i formuläret Ägarbyte – Köpare.
  Är du säljare fyller du i Ägarbyte – Säljare.

  Här kan du läsa kommunens föreskrifter om avfallshantering för Karlskrona. Där hittar du både dina och Affärsverkens skyldigheter när det gäller avfall. 

Besök vårt Hjälpcenter för fler hjälpartiklar, frågor och svar.