Beskrivning: Vi har reducerat antal platser ombord för att du ska få en tryggare resa. Vi kan inte garantera plats ombord och det går inte att förboka biljett. Ibland kan du behöva vänta en stund i kö på nästa båttur. Se www.skargardstrafiken.com för aktuella turlistor. Tack för ditt tålamod och glad sommar!

Google Translate:

Beskrivning: Vi har reducerat antal platser ombord för att du ska få en tryggare resa. Vi kan inte garantera plats ombord och det går inte att förboka biljett. Ibland kan du behöva vänta en stund i kö på nästa båttur. Se www.skargardstrafiken.com för aktuella turlistor. Tack för ditt tålamod och glad sommar!

Avfallstjänster

Tillsammans gör vi Karlskrona hållbart

Det är lätt att vara miljöhjälte. Vi guidar dig rätt när du sorterar och slänger avfall, från bananskal till farliga kemikalier.

Privathushåll

Vi hämtar ditt avfall

Vi gillar valfrihet. Hos oss kan du välja bland fler abonnemang för hämtning av ditt avfall, olika stora kärl och olika intervaller då de ska tömmas.

Sortering

Sortera rätt

För att återvinning ska fungera behöver ditt avfall vara rätt sorterat. Använd vår guide på webben eller ladda ner vår sorteringsbot till mobilen om du är osäker.

Företag och flerbostadshus

Hållbara företagslösningar

Att ditt företag sorterar avfallet i rätt fraktioner är bra både för miljön och ekonomin. Vi hjälper dig planera och hantera allt.

Frågor och svar

  På din faktura kan du se om du har hämtning jämn eller udda vecka (om du har hämtning varannan vecka) samt vilken veckodag vi tömmer. Om du har hämtning var fjärde vecka kan du på fakturan se vilken startvecka du har samt vilken veckodag vi tömmer.

  Här hittar du vilka veckor vi tömmer när du har hämtning var fjärde vecka

  Här hittar du öppettider och karta till våra bemanande återvinningscentraler i Karlskrona Kommun.

  Det är viktigt att sortera. Det du sorterar förbli sorterat, tills det återvinns. Vi på Affärsverken mellanlagrar ditt sorterade avfall på vår avfalls- och återvinningsanläggning på Mältan. Sedan transporteras de olika materialen vidare för återvinning.

  Mer information om vad som händer med avfallet

  Mer information om Mat separat

  På återvinningscentralen slänger du grovavfall det vill säga större saker, som inte går att slänga som hushållsavfall i sopkärlet. Det kan vara allt från soffor och farligt avfall till trä och brännbart.

  En del avfall som exempelvis trädgårdsavfall, byggavfall, vitvaror, tryckimpregnerat trä, bildäck och bilbatterier lämnas enbart på Mältans återvinningscentral.

  Öppettider för återvinningscentraler.

  Ska du klippa häcken eller räfsa löv? Då kan du beställa vår smidiga trädgårdssäck med ett sms. Den rymmer 800 l eller en maxlast på 1000 kg.

  Så här fungerar det
  Du beställer din trädgårdssäck genom att sms:a SÄCK, ditt namn och din fullständiga adress till 71700 eller teckna här. Säcken levereras hem till dig inom 24 timmar. När du vill ha den hämtad sms:ar du TÖM och dina uppgifter till samma nummer. Vi kommer och hämtar din säck inom 5 arbetsdagar.

  Du kan även göra din beställning genom att ringa till vår kundservice på 0455-783 75 eller besöka oss på Norra Smedjegatan 53 i Karlskrona.

Besök vårt Hjälpcenter för fler hjälpartiklar, frågor och svar.